Ako vyrezať perfektnú helloweensku tekvicu

Ako vyrezať perfektnú helloweensku tekvicu

Ako vyrezať perfektnú helloweensku tekvicu

Jeseň je obdobím, kedy zberáme z polí úrodu a uskladňujeme ju do pivníc, aby sme mali dobré zásoby na zimu. Ak máme úrody dostatok môžeme ju použiť na výzdobu svojich príbytkov. Na vytvorenie dekorácii sú najvhodnejšie tekvice, pretože zaujmú svojou farbou a rozmanitým vzhľadom. Môžete si s ňou vyzdobiť váš dvor, hlavný vchod, terasu, balkón a iné miesta, ktoré treba na jeseň oživiť.

Ponúkame Vám  návod ako krok za krokom  vyrezať helloweensku tekvicu (lampu).

  1. Vyberte si dostatočne veľké a zaoblené tekvice. Malé alebo nerovné tekvice môžu vyzerať nepredvídateľne sú výborné pre vyrezanie diablikov a iných strašidelných príšer. Uistite sa, že je vaša tekvica čerstvá  a bez škvŕn  – staršia tekvica nevydrží tak dlho.
  2. Odrežte špičku s ostrým nožom: zúbkatý nôž je na prácu najlepší. Uistite sa, že otvor (poklop) je dostatočne široký, takže budete môcť ľahko vyškrabnúť dužinaté vnútro.
  3. Keď máte vyrobený vrchnák tekvice je čas ju vydlabať. Použite veľkú lyžicu alebo naberačku na zmrzlinu, a zbavte sa všetkého, dužinatého neporiadku. Pokúste sa zoškrabať  vnútro stien na  rovnakú hrúbku – ak chcete tenké steny a je to možné, nechajte  hrúbku stien hrubú asi ako palec. Tým bude pre Vás vyrezávanie jednoduchšie a cez šupku bude presvitať  viac svetla.
  4. Nezačínajte vyrezávanie voľným štýlom – použite značkovač, svoj ​​návrh najprv nakreslite na tekvicu. Ak chcete, aby vaša tekvica vyzerala naozaj profesionálne, nakreslite si šablónu z papiera a potom ju prilepte na tekvicu. (Môžete si stiahnuť šablóny online). Na vyrezávanie použite ostré nástroje, ako klinec menší nôž a pod., ktorými spravíte otvory okolo konštrukcie šablóny a následne šablónu odstránite.
  5. Na vyrezávanie použite ostrý, zúbkovaný nôž. Svoj ​​návrh začínajte vyrezávať v strede  a pokračujte smerom von. Režte  v krátkosti, tam a pohyb späť,  je to ľahšie  ovládateľné než krájanie.
  6. Po vyrezaní votrite trochu vazelíny alebo slabo zriedenú citrónovou šťavu na exponovaných častiach tekvice. Tým sa zastaví prirodzené hnednutie.
  7. Konečne je čas na svetlo. Ak používate sviečku (to je najlepšie), dajte ju do malej sklenenej nádobky. Svetielka a batériové sviečky budú tiež dobre fungovať.

vyrezávaná tekvica

Tipy a triky

Položte si nejaké noviny alebo starú handru na stôl, než začnete – vyrezávanie je špinavá záležitosť. Ak ste začiatočník, nebuďte príliš ambiciózny – jednoduchý, odvážny tvar je najjednoduchšie spraviť, a stále vyzerá pôsobivo. Rovné čiary je jednoduchšie rozdeliť si, takže premýšľajte o výmene kruhov za trojuholníky, atď. Ak je vaša tekvica je trochu nestabilná, zrežte z nej kus ako na vrchole, bude lepšie stáť. Ak sa vám nepáči vôňa vašej tekvice, posypte ju škoricou na spodnej strane veka.

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.