Záhradné osvetlenie

Záhradné osvetlenie

Záhrada môže byť vylepšená tak, aby vyzerala ako magické miesto pre oddych. Zatiaľ čo cez deň využijete svoje pracovné a terénne schopnosti, v noci budete k tomu potrebovať nejaké to záhradné osvetlenie. Toto osvetlenie musí byť vybrané správne, aby zodpovedalo svojmu účelu. Pokiaľ ide o osvetlenie záhrady, je to všetko o tom, ako veľmi ho chcete sústrediť na najdôležitejšie objekty v záhrade. Ak chcete, aby bola vaša práca jednoduchšia, máme niekoľko nápadov, ktoré vám pomôžu skrášliť a vyzdvihnúť vašu záhrady. Pozrite sa na ne!

Oblasti pre osvetlenie v kocke

Po prvé je vymedzenie oblasti na záhrade, kde potrebujete umiestniť osvetlenie. Nepoužívajte v záhrade príliš veľa svetla. Zvyčajne je potrebné zvážiť pre osvetlenie v týchto oblastiach:

  • cesty a príjazdové cesty,
  • schodisko,
  • bazén, rybníky alebo umelé vodopády,
  • veľké stromy,
  • posedenie,
  • kontaktné miesta, ako sú sochy, atď.

Výber osvetlenia

Ako náhle ste sa rozhodli pre oblasti alebo veci, ktoré chcete zvýrazniť, ďalší krok je výber vhodného osvietenia pre ne.

1. Pre cesty a príjazdovej cesty, by malo byť také osvetlenie, pri ktorom môžete jasne vidieť priechod. To je dôvod, prečo osvetlenie zo stromov spolu s nainštalovanými zapustenými LED diódami na oboch stranách chodníka (na zemi) je dobrou voľbou. Pred posedením, by ste mali byť použité spodné  svetlá. Svetlá pre nasvietenie nie sú vhodné a mali by ste sa im vyhnúť.

2. Pokiaľ ide o schodisko, dajte na pätníky osvetlenie. Ďalšou možnosťou je inštalácia malých lampičiek pre zvýšeniu viditeľnosti. Svietidlá môžu rozsvietiť pri schodoch, takže je to bezpečné pre užívateľa a rovnako osvetlenie pridáva na kráse.

3.Ak máte šťastie, že máte veľký strom uprostred vašej záhrady, môžete dať pár zapustených svietidiel okolo neho na zemi. Budú pútať pozornosť k stromu jemnejším spôsobom, čím sa zvýši jeho majestátny vzhľad v noci.

4. Ak chcete upozorniť na niektoré kríky a záhony, najvhodnejšia je inštalácia stropných svietidiel, ktoré majú svetlo dopadajúce rovno na ne.

5. Pri bazénoch a iných vodných plochách je ideálne podvodné a vodotesné osvetlenie. Svetlá vyzerajú výborne a prehlbujú účinok vody na okolie.

6. Pre zvýraznenie kontaktného miesta ako socha je dobrou voľbou jeho nasvietenie. Umiestnenie papierových lampiónov počas vonkajšej párty taktiež dokáže divy.

 

Farby svetiel

Biele a svetlo žlté svetlá

sú najpopulárnejšie záhradné osvetlenie. Avšak, ak chcete experimentovať, sú tu k dispozícii svetlá v niekoľkých farbách.

Zelené svetlá

vyzerajú skvelo na rastlinách.

Červené svetlá

môžu byť použité pre zvýraznenie oblastí záujmu.

Modré svetlá

vyzerajú mimoriadne dobre okolo vody.

Solárne osvetlenie

nepoškodzuje životné prostredie, a môže byť spočiatku drahšie, no môže znížiť účty za elektrinu.

Ak sa budete riadiť týmito nápadmi, budete  vaša záhrada oveľa viac funkčnejším, krajším a bezpečnejším miestom pre vašich milovaných. Takže choďte do toho a aplikujte tieto rady a vylepšite vzhľad vášho domu.

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.