Založenie trávnika [FOTO]

Založenie trávnika [FOTO]

Založenie trávnika [FOTO]

V nasledujúcom článku Vás prostredníctvom obrázkovej galérie prevedieme jednou z našich realizácií, pri ktorej bolo v Červenom Hrádku položených takmer 1000 m2 trávového koberca v priebehu dvoch dní. Záhrada položením kobercového trávnika celkom zmenila svoj vzhľad. Či už sa rozhodnete pre vysievaný alebo kobercový trávnik, výsledok bude nakoniec ten istý, avšak s kobercovým trávnikom dosiahnete konečného efektu oveľa skôr a výsledkom je celkom iný priestor – útulnejší, príjemnejší a zelenší.

Nakladanie trávnika

Doprava trávnikových kobercov

Naloženie a vyloženie trávových pásov prebehlo v poriadku a bez problémov. Trávnik sa však odporúča položiť v čo najkratšom možnom termíne od dodávky, a to z dôvodu jeho nadmerného presychania. Ak toto nie je možné, je potrebné ho pravidelne zavlažovať.

Príprava pôdy pod trávnik

Príprava pôdy pred položením trávnika nie je obzvlášť náročná. V našom prípade stačilo pôdu už len jemne upraviť a odstrániť z nej všetky väčšie kamene, korene, konáre a iné nečistoty. V prípade prílišnej tvrdosti pôdy sa ju tiež odporúča prekopať alebo poorať. Ak je pôda veľmi ílovitá alebo sa nachádza na mieste kde je nedostatok podzemnej vody bude potrebná montáž zavlažovacieho systému. V našom prípade to však nebolo potrebné.

Pokládka koberca

Ďalšou položkou, o ktorej by ste mali pri založení kobercového trávnika porozmýšľať, je tiež sieť proti krtom. Je vhodná pri zakladaní kobercových alebo siatych trávnikov ako mechanická zábrana proti poškodeniu trávnika krtom, zároveň však rozpočet potrebný na založenie trávnika až tak nenavýši.

Pokládka koberca

Pri zakladaní kobercového trávnika, by sa nemalo zabúdať na vytváranie väzieb pri ukladaní. Dôležité je tiež jednotlivé pásy klásť tesne k sebe tak, aby nemohlo dochádzať k vytváraniu neestetických špár.

Závlaha trávnika

No a samozrejme nesmieme zabúdať ani na pravidelné zalievanie, a to už v priebehu samotného pokladania trávnika. Najlepšie je trávnik polievať 2x denne, a to v skorých ranných hodinách a potom večer.

Kobercový trávnik

Nespornou výhodou kobercového trávnika je to, že hneď po položení vyzerá fantasticky a prakticky už po jednom týždni od položenia trávových kobercov je možné ho kosiť a starať sa oň úplne rovnako, ako o trávnik siaty.

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.